Sunday, February 19, 2012

Tutorial - Put border in your post :)

Assalamu\'alaikum pink Pictures, Images and Photos
Hye semua!!!
Fara hari ni kat UTM.
buat ape?
hahaha, gedik nk ikut kakak blik. 
Btw, ari ni ade moodlah sikit nk buat tutorial untuk buat border kat luar blog mcm fara buat ni hah.
p/s: nk copy code fara bgi ni Select All > ctrl + c ok! :)


  1. go Design > edit HTML then press ctrl + f, and search for this code :
.post-body {
    2.  pas 2 paste code ni after code yg korng cari td:
Border: 2px dashed #ffffff;
   3.  belum siap lagi, sbb nnty korng punye border trgntung so nk perfect kn border korng 2, search code ni :
  border-bottom-width:0;
   4.  then clik preview dlu, pas 2 save !

snng kn? sbb ade blog x bleh gune code #content-inner, so, Fara nye blog pun mcm ni sbb template lain kn?
hehe. hope fara tolong korng ~ ^^"~

yang warne oren - ketebalan border korng
                  Hijau - bleh tukar pade ( solid | dashed | dotted ) 
                  merah - korng bleh tukar color border
                  Kuning - korng tukar lah pade 13 or 15. nnty penuhlah border korng 2. perfect ^^"~


I'm writting with my own style~thanks for reading :)

4 Comments:

dalia amalina said...

i do love ur blog la..nak jgk blog mcm nie..tp xpandai laa..huhu...

FaraFatihah said...

aww. thanx dalia. Dalia bljar hias blog prlhn2 ok. :) do take time.

dalia amalina said...

haha..most welcome dear..mmg nk blaja..tp xde org nk ajar..zero kot pasal hias2 blog nie..tlg boleh??^^

FaraFatihah said...

boleh je. x de hal lah. tnye je nk tlng buat ap :) InsyaAllah wawa tolong :)